Blokkades bij musici

Presteren met de concurrentie van de beste studenten van de wereld, onder toeziend oog van topdocenten die zelf enorm succesvol zijn, geeft veel stress. De verwachtingen zijn altijd hoog en leidt vaak onnodig tot fysieke en mentale problemen. Het bespreekbaar maken van mentale blokkades is nog altijd een groot taboe onder musici.

In opdracht van Codarts heb ik een training ontwikkeld over Perfectionisme. Het bleek een succesvol aanbod en werd zowel bij de studenten als de docenten goed ontvangen. Dit voorjaar zal deze training nogmaals gegeven worden.
Deze meerdaagse training (6x 2,5 uur) biedt concrete handvatten voor directe verandering tijdens het repeteren en op het podium, als ook op tijd leren herkennen van signalen van overbelasting. Het resultaat was dat ze beter in staat waren om te repeteren en tijdens optredens meer plezier beleefden en beter konden spelen/zingen.
De training is gebaseerd op Psychodrama en Schematherapie, gecombineerd met theorie uit onderzoeken bij topsporters en topmusici.

Klik hier voor reviews van studenten en voor mijn trainingsaanbod.

Naast groepstraining, bied ik ook individuele coaching, waarbij ik me heb laten inspireren door kennis van Esther van Fenema (Muziekpoli Leiden), docenten van het Koninklijk Conservatorium van Den Haag en Boni Rietveld; oprichter van het Medisch Centrum voor dansers en Musici van het HMC in Den Haag.

Tijdens een intakegesprek, kunnen we kijken of er een “klik” is en of we samen een plan van aanpak kunnen opstellen. Neem contact met me op voor een afspraak.

Diensten

individuele coaching den haag

Individuele coaching

Als de spanning je zodanig blokkeert tijdens een auditie, concert of optreden, dat je niet meer verder kan, is dat een hele beangstigende ervaring. Het geeft zoveel druk en kan een selffulfilling prophecy worden. Blokkades bij musici is een bekend verschijnsel, maar en er is wat aan te doen!

Samen onderzoeken we jouw dilemma’s en kijken wat er nodig is om dit te veranderen, daarbij zullen we gebruik maken van technieken uit de Psychodrama.  Neem contact met me op voor de mogelijkheden.

training ‘Inside is in the Action’

Een essentieel proces van elke conservatorium student, is de ontdekkingsreis naar zijn/haar eigen unieke ‘sound’. Echter, sommige studenten lopen hier zo in vast, omdat ze voornamelijk bezig zijn met wat de ander wil horen.
Het ontbreekt aan emoties en daarmee ook aan verbinding met de andere muzikanten of het publiek. Veel docenten klagen over de ogenschijnlijke gemakzucht van veel studenten die vooral bezig zijn met ‘indruk willen maken’ en ‘kopiëren’ zonder eerst een zoektocht te starten bij zichzelf. Deze training laat studenten naar binnen kijken en leert hen om te onderzoeken wat er nodig is om hun eigen persoonlijkheid in hun spel te verwerken. Daarnaast leren ze om dichterbij hun gevoelens te komen en daarmee hun eigen koers te gaan varen.

Met behulp van oefeningen en groepsgesprekken onderzoek je wat je kwaliteiten zijn en drijfveren, bekijk je welke belemmerende factoren je tegenhouden om te veranderen en krijg je concrete handvatten om dingen te veranderen.

Start nieuwe training in april 2020 en oktober 2020.
Meld je nu aan!

Nog twijfels? Je kunt eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen, waarin we samen kijken of het bij je past.

download de flyer ‘Inside is in the Action’