leonie woudstra trainer coach en psychotherapy

Wie ben ik

Ik heb Psychologie aan de Universiteit van Utrecht gestudeerd en aansluitend de postdoctorale opleiding tot psychotherapeut. Ik ben geregistreerd in het BIG-register en werk sinds 2005 in de GGZ. Achtereenvolgens in de verslavingszorg bij Centrum Maliebaan, bij PsyQ Rijnmond en als zelfstandig psychotherapeut bij Stroer Psychotherapie. Momenteel werk ik 2 dagen bij PsyQ Centrum Rotterdam waar ik een Jongvolwassenegroep geef, twee Schematherapiegroepen en individuele psychotherapie.

In februari 2017 besloot ik om mijn eigen bedrijf op te richten van waaruit ik trainingen, coaching en workshops aan bied. Mijn passie en focus liggen op het in beweging brengen van creativiteit.
Musici, kunstenaars en acteurs die vaak moeten presteren op het podium, kunnen last krijgen van blokkades tijdens de voorbereiding van hun performance. Ik help je om inzichten te krijgen die direct toepasbaar zijn in de praktijk. Vanuit beweging kom je tot inzichten, verdwijnen de blokkades en krijg je weer plezier in je spel.  Ik werk samen met collega’s uit verschillende disciplines.
Daarnaast speelt muziek al van jongs af aan een belangrijke rol in mijn leven. Zo ben ik op mijn 7e begonnen met vioolspelen, waarbij ik gedurende 4 jaar in een kamerorkest heb gespeeld. De viool heb ik 10 jaar geleden ‘ingeruild’ voor een microfoon.  Regelmatig zing ik (jazz)muziek en treed ik op samen met  een combo. Sinds anderhalf jaar ben ik de leadzangeres van een rockband. In mijn werk zie je duidelijk mijn dubbele passie voor psychotherapie en muziek. Daarbij maak ik gebruik van mijn eigen ervaringen, wat zich uit in een combinatie van theorie en vanuit beweging tot inzichten komen.

Keurmerk en Privacy Verklaring

Om de kwaliteit van mijn werk te waarborgen, committeer ik me aan regelmatige bijscholing en intervisie en ben ik lid van een vakvereniging en beroepsverenigingen. Ik hanteer de voorgeschreven beroeps- en ethiekcodes zoals opgesteld door de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (www.psychotherapie.nl) en de Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten (www.LVVP.info), tevens hanteer ik het voorgeschreven beroepsgeheim en kan ik hierop worden getoetst door het Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg. Dit alles en meer heb ik vastgelegd in een GGZ kwaliteitsstatuut.

Privacy beleid

Mijn stijl

Mijn grootste drijfveer is iemand echt begrijpen, in contact komen met onderliggende gevoelens en in beweging komen. We gaan samen op ontdekkingsreis op zoek naar iemand’s ware passie. Vaak zitten er zoveel lagen overheen, dat het even duurt voordat iemand daarbij komt. Dit is een heel kwetsbaar en vaak ook emotioneel proces, omdat je een overtuiging die er soms al jaren zat, moet gaan loslaten of bijstellen. Het geeft mij energie als cliënten een stap durfde te zetten die ze zelf niet voor mogelijk hielden.

Het vertrekpunt van iedere coaching of training is de concrete vraag van de cliënt/opdrachtgever. Naast het trainingsaanbod op mijn website, zijn veel (individuele) trajecten maatwerk. We onderzoeken welke onderliggende gevoelens en patronen een rol spelen en wat er nodig is om het doel te bereiken. Zo komen we samen tot een aanpak. Als we aan de slag gaan creëer ik een veilige en vertrouwde sfeer. Er is ruimte om gevoelens te laten zijn en deze ervaren. Vanuit die ruimte stimuleer ik beweging, ik prikkel mensen om anders naar hun eigen overtuigingen en gedrag te kijken en belemmerende patronen te doorbreken.

 

  • 'Ik voelde me gelijk op mijn gemak, durfde alles te bespreken. Haar nieuwsgierigheid en gedrevenheid om de kern te raken is aanstekelijk!'

    Carolien
  • “Leonie kijkt goed naar wie je bent zonder te oordelen, ze stelt goede vragen en je voelt je snel bij haar op je gemak. Ze motiveert je om kritische vragen aan jezelf te stellen zonder zichzelf daarbij te sparen. Ze is goed in het begeleiden van een grote groep maar ook een op een. Ze is enthousiast en inspirerend. Ik raad haar workshops dan ook van harte aan.”

    M. Plaum Programm Sales Manager
  • “Leonie heeft een open en laagdrempelige manier van coachen. Zij zorgt voor een prettige, informele sfeer. Hierdoor ontstaat al snel een vertrouwensband met haar en met de medecursisten onderling. Dit stimuleerde mij om mijn eigen denkrichtingen verder te ontwikkelen en uit te spreken. Ik wil dan ook haar workshops van harte aanbevelen.”

    D. Roelands Marketing en Communicatie specialist